Νάουσα / Πάρος

Τοποθεσία

Το συγκρότημα βρίσκεται στην κοσμοπολίτικη Νάουσα της Πάρου μόλις 200m από το κέντρο και 50 m από την στάση των ΚΤΕΛ ΠΑΡΟΥ όπου μπορείτε να έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις παραλίες και τα χωριά της Πάρου.

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

Χρήσιμες Πληροφορίες για τη Νάουσα της Πάρου

Η Νάουσα, της Πάρου, βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού και σε απόσταση 10 χλμ. από τη πρωτεύουσα. Είναι κτισμένη γύρω από ένα πανέμορφο, ασφαλές λιμανάκι καθώς είναι ένα πραγματικό στολίδι του νησιού και για πολλούς το ωραιότερο του Αιγαίου.

Η Νάουσα χάρη στην αυθεντική κυκλαδίτικη ταυτότητά της και τις φυσικές ομορφιές της αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων αλλά και των αλλοδαπών επισκεπτών του νησιού. Όλοι γοητεύονται από τη λάμψη της και θέλουν να παρατείνουν την επίσκεψή τους σ’ αυτήν. Έτσι, η Νάουσα εξελίχθηκε σε ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά καταστήματα για τις αγορές σας.

Μια βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό της Νάουσας είναι και μια μοναδική εμπειρία. Περπατώντας κανείς στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και παρατηρώντας την ομοιομορφία στην αρχιτεκτονική δόμηση των σπιτιών και των εκκλησιών που συναντά, καταλαβαίνει τη μοναδικότητα της κυκλαδίτικης ομορφιάς.

Να επισκεφθείτε το Λαογραφικό Μουσείο, στο οποίο θα δείτε μια αξιόλογη συλλογή από παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και το μουσείο Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής τέχνης που φιλοξενεί σημαντικά εκθέματα. Επίνειο της περιοχής είναι το μικρό λιμανάκι με τα δεκάδες ψαροκάικα αραγμένα να περιμένουν τον «καπετάνιο» τους για να βγουν στ’ ανοιχτά. Στην είσοδό του βρίσκεται το Ενετικό κάστρο, το οποίο κτίστηκε τον 14ο αιώνα.

Χαρακτηριστικές είναι οι παλιές αποθήκες των ψαράδων που βρίσκονται γύρω από το λιμάνι και έχουν μετατραπεί σε μπαράκια, ταβέρνες και εστιατόρια. Εκεί, το βράδυ χτυπά η καρδιά της πόλης. Ντόπιοι και τουρίστες διασκεδάζουν στα ίδια στέκια και σαν ανάψει το κέφι γίνονται όλοι μια παρέα και χορεύουν και τραγουδούν στους ρυθμούς της νησιώτικης μουσικής.

Ο επισκέπτης μπορεί να προσεγγίσει πολλές από τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού. Οι πιο κοντινές στο χωριό είναι η αμμουδιά των Αγίων Αναργύρων και οι συνεχόμενες παραλίες Μικρό και Μεγάλο Πιπέρι. Στα νότια της Νάουσας βρίσκεται η πιο διάσημη και πολυσύχναστη παραλία του νησιού, οι Κολυμπήθρες. Τα σμιλεμένα βράχια της μοιάζουν με φυσικό γλυπτό. Το όνομά της το χρωστά στο ιδιόμορφο σχήμα της. Περιτριγυρισμένη καθώς είναι από βράχια σχηματίζει μια φυσική κολυμπήθρα. Είναι από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού.